Kullandığım Araçlar

Merhaba Arkadaşlar,

Ramazan dolayısı ile yazılarıma ufak bir ara verdim. Şimdi tekrar yeni yazı planlamam hakkında düşünürken öncelikle kendi geliştirme ortamım ve kullandığım araçlar ile ilgili bilgi veren ufak bir yazı yazmanın doğru olacağını düşündüm. Hadi vakit kaybetmeden hemen başlayalım!

İlk olarak işletim sistemi olarak windows 10 kullanmaktayım (Ayrıca denemelerim için Ubuntu 18.04 lts kurulu olan bir
VM-Virtual Machine kurulumum bulunuyor.)

Geliştirici ortamı olarak Visual Studio-2017 ve Visual Studio Code kullanmaktayım. Burada belirtmeden geçemeyeceğim, VS Code gerçekten muhteşem, alıştıktan sonra büyük kolaylıklar sağlıyor. En önemlisi de extensions kısmı. Buradaki eklentiler gerçekten de kaliteli ve işe yarar eklentiler oluyor. Hızı hakkında zaten bir şey demeye gerek yok.
Yani şiddetle kullanmanızı, en azından bi göz atmanızı tavsiye ederim.

Kaynak kodu yönetimi için genellikle git den yararlanmaktayım. Kodları direk Visual Studio içerisinde Github repoma pushlamak,repo oluşturmak, kopyalamak vb. işlemler için ise Visual Studio Git eklentisini kullanmaktayım.

Xamarin denemeleri için Visual Studio ile beraber emülatör için Xamarin Live uygulamasını kullanmaktayım.

Android denemeleri için ise Android Studio‘yu kullanmaktayım. Windows da çok büyük bir problem olan emülatör sorunu için ise diğerlerine göre daha iyi ve hızlı olduğunu düşündüğüm GenyMotion uygulamasını kullanıyorum.

Rest Api’leri test etmek için Google Postman (Telerik Fiddler da kullanılabilir), Soap Wsdl’leri test etmek için Soap UI uygulamalarını kullanıyorum.
Ayrıca api dökümantasyonu için ise Swagger kullanıyorum.

MsSql veri tabanı yönetimi için Sql Server Management Studio (Şuan için 2014 sürümü), MySql veri tabanı yönetimi için MySql Workbench ve MongoDb collectionlarının arayüz aracılığı ile yönetimi için
kendisine ait olan Mongo Compass yada Robomongo kullanmaktayım.

Yeni yeni başladığım Java denemeleri için ise Eclipse Oxygen IDE’sini tercih ediyorum. (Çalıştığım şirkette bulunan Hüseyin Sami Sarı abimin tavsiyesi etkili olmuştur. :D)

Daha önceden biraz uğraştığım gömülü sistem çalışmaları için Arduino’nun kendisine ait olan Arduino IDE, Arduino Uno kartı üzerinde farklı modüller kullandım(Bluetooth,Wifi/Esp8266).

Sunucuya dosya atma, sunucudan dosya alma gibi FTP işlemleri için ise FileZilla‘yı tercih ediyorum.

Kişisel olarak dosyalarımı saklamak için Google Drive uygulamasını, notlarımı oluşturmak, düzenlemek vb.gibi işlemler için ise Evernote uygulamasını tercih etmekteyim.

Bu arada tabi ki maliyet önemli bir konu ve kullandığım uygulamalar herhangi bir maliyet gerektirmeyen uygulamalardır.

Evet arkadaşlar bugünlük de bu kadar artık, bilgisayarımda bulunan uygulamaları (Oyunlar hariç :D) size anlatmaya, geliştirici ortamım hakkında fikir vermeye çalıştım. Umarım yardımcı olmuştur.

Hepinize ailenizle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu ve gelecek hedeflerinize daha çok yaklaştığınız bir bayram diliyorum.(Ne kadar 3.gün olsada).

Kalın Sağlıcakla 😀

Written By

Bir önceki günden daha iyi olmak için çalışarak kendimi geliştirmek, öğrendiklerim ve öğreneceklerim ile yazılım sektöründe büyük ölçekli ve uluslararası projelerde kendimden söz ettirmek istiyorum.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir